ФБР задържа и разпита руска депутатка в Ню Йорк

Руското МВнР изпрати протестна нота до САЩ
6 окт 2019 15:37,
69
ФБР задържа и разпита руска депутатка в Ню Йорк
Снимка: Interkomitet

Руското външно министерство изпрати протестна нота до властите в САЩ, във връзка със задържането и разпита на депутата от Държавната дума Инга Юмашева и нарече инцидента поредното враждебно действие, предава ТАСС.

"Ние изказваме силен протест във връзка с действията на американските власти срещу депутата от Държавната дума на Руската федерация Инга Юмашева, която беше задържана на летището в Ню Йорк от агенти на ФБР и разпитана. Това е поредната враждебна акция срещу Русия и нейните представители, очевидно насочена към по-нататъшно влошаване на атмосферата на руско-американските отношения “, се казва в изявлението на министерството.

Министерството каза още, че американските власти не са в състояние да контролират собствените си специални служби или не се опитват да нормализират отношенията си с Русия, предава "Фокус".

"Възниква въпросът, че американските власти, противно на твърденията си, не се стремят да нормализират диалога, или пък не са в състояние да контролират действията на собствените си специални служби. Инга Юмашева, като координатор на парламентарната група на Държавната дума за връзките ни с Конгреса на САЩ, беше изпратена до обществено-политическия форум „Диалогът Форт-Рос", който е прецизно създаден, за да помогне за укрепване на взаимното разбирателство и сътрудничество между народите на Русия и САЩ", се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
то и днес България е наричана чудо - от 9млн са останали има няма 5 и то предимно застаряващо население.Обаче по новините Бойко каза "Ние сме отличниците на Европа"Баламите, като тебе явно лапат доматите с колците.Били сме чудото на Европа 45 с 3000 инженери за цялата страна.1989 има над 300 000 хиляди инженери, войска с повече танкове от Турция и Гърция взети заедно и т.н. и т.н. неща които малкото ти плоско мозъче няма да успее да осмисли. Колко училища и болници са закрити до днес?
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много красива е тази депутатка, дано да е почти толкова знаеща и морална:)))
52
3
 
3
 
! Отговори
sd преди 4 години
краят на руската *** е близо, русоиди д-олни
51
3
 
1
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Анонимен 49 "Малката Виена" е наричан Русе бе наркоманино. С 3 км асфалт и 4 коли - истинско чудо е било през фашизма.
50
3
 
0
 
! Отговори
Поп Андрей преди 4 години
До Анонимен 49Наистина ли си верваш чадо?
49
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътИмат, имат, но те руснаците се сещат за правовия демократичен ред само когато ги настъпят.
48
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОрфейПреди ВСВ София е наричана Малката Виена, а икономиката на България е била наричана "чудо". Пък такива като теб си пейте за колиби и поляни. За разлика от нас огромни части от Русия наистина са колиби .....
47
4
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
не съм запознат, нека някой който знае да каже - членовете на парламента в Русия нямат ли дипломартически имунитет ?В качеството си на къв американския кравар завардва депутат ?
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш кирка, баш лопата - азиатска нападт.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Се същото.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инга Юмашева е башкирка от Уфа!
43
19
 
17
 
! Отговори
Орфей преди 4 години
Ако не беше "соца" още щяхте да пасете кози и да спите по колиби, *** неблагодарни!Слава на Путин и българо-руската дружба! Во веки!
42
21
 
12
 
! Отговори
Мануел Ферара преди 4 години
На разпита са й се израдвали доста черни господа с големи кожени палки :)))))))))))))
41
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното нагло и безцеремонно беззаконие на краварите е тази акция.Нацията от разбойници продължава така от както е създадена.Отвличат чужди граждани по целия свят и по измислени обвинения го затварят по затворите, искат откуп с милиони и милиарди. Изнудват бизнесмени да им откраднат бизнеса (Дерипаска), откраднаха на руснаците дипломатически имот, закупен преди официалното обявяване на САЩ за държава, вече няколко пъти разпитват незаконно парламентаристи... пълно ппадение на "демокрацията"
40
21
 
14
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 4 години
Тая се е нафиркала още у самолета бе...! Слезнала е и почнала да продава руски мурафети. Веднага са я прибрали!!!!! ....
39
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистическите плъxове ни говорят от 50 години как САЩ загивала. Вместо това, те отидоха на бунището. Ха-ха!
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавай да чакаш...
37
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви империи са се разпаднали и от тях е останала само камара камънаци. И на краварите ще им дойде времето, зашото няма вечни неща и всяко нещо има край.
36
16
 
14
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Твоите духовни, а вероятно и биологични бащи ни уверяваха, че капитализмът гние и чакаха да му дойде края, пък то дойде техният край. Да не стане сега пак така.
35
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно е била пияна и се е държала просташки невъзпитано. Те са си такива.